-1.2 C
Враца
петък, януари 27, 2023
spot_img

Собствениците на iPhone са най-застрашени от фишинг атаки

Дата:

Сподели:

От началото на пандемията с COVID-19, хакерските атаки в Интернет са се увеличили значително.  Това е правопропорционално на увеличението на времето, което хората по света прекарват онлайн в последните 3 месеца.  
Докладът за фишинг атаки в маркетинговото проучване на Check Point Research става ясно, че най-застрашени от фишинг атаки са хората, които изпозлват iPhone.
Това е своеобразен рекорд за Apple, защото в същият доклад, но за последното тримесечие на 2019 година, американският технологичен гигант беше едва на 7 позиция.

Според специалисти по киберсигурност, това увеличение на интереса на хакерите има своето логично обяснение. То се дължи на факта, че предстои старта на продажбите на новия Apple Watch, което е потенциална възможност чрез фишинг зложелателите да натрупат финансови облаги. 
Също така предстои да се появи на бял свят iPhone 12 и производните му модели за които Digital.bg вече е писал. Това означава, че интересът на хакерите към Apple няма да спадне, а дори напротив, има шанс да се увеличи в остатъка от годината. 

Най-честите фишинг атаки идва чрез покана да посетите даден фалшив фишинг сайт, който последствие започва да ви изнудва по различни начини, за да се добере до финансова изгода.
Първите четири позиции в проучването на Check Point Research си поделят цели 59% от фишинг атаките като цяло. Както вече казахме, първи са Apple, следвани от Netflix, трети са PayPal разплащанията онлайн, а на четвърта позиция eBay.
При мобилните фишинг атаки, първата позиция е на Netflix, втори са Apple, следвани от WhatsApp, а на четвърта позиция са Chase.

Източник: www.digital.bg

━ продължи да четеш

Дарителски базар за книги ще се проведе във Враца

Дарителски базар за книги ще се проведе идната събота във Враца. Датата е 27.08.2022 от 16:00 до 19:00 пред сувенирната палата...

Организират лов на съкровища във Враца – TheБаце HUNT

Treasure hunt със северозападна тематика ще се проведе във Враца идната седмица. TheБаце HUNT е лов на съкровища, който ще включва множество интересни активности....

Стягат JULY MORNING във Враца

July Morning Vratsa се организира за трета поредна година от Огнена група "FireLab" - Враца. https://www.facebook.com/events/527125135625293 Събитието ще се проведе от 30.06.2022 г. в 18:00...

Една от най-крупните фейсбук групи във Враца видя своя неочакван край

Най-обсъжданата фейсбук група в града "ВРАЦА-КАЖИ НА КМЕТ И ОБЩИНА?!" видя своята кончина след 7 години непрекъсната работа. Предполагаемите причини са няколко, но най-обсъжданата...

На 14 февруари отбелязваме Свети Валентин и още 2 празника

На 14 февруари съвпадат 3 празика. Всеки един от нас може да избере дали да чества църковния празник за Успението на свети Кирил...
spot_img

Остави мнението си

Моля, напиши мнението си
Моля, въведи името си

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.